TT Ads

V tujini so spletne strani, na katerih lahko najdete najrazličnejša spletna predavanja prestižnih univerz in šolskih centrov, izredno priljubljene in vse bolj cenjene. Predstavljam vam pet odličnih spletnih strani, na katerih si lahko ogledate brezplačna spletna predavanja na različne teme ali si zagotovite uradni certifikat katere od najbolj priznanih ameriških ali evropskih fakultet.

COURSERA

Coursera sodi med najbolj priljubljene spletne strani za učenje. V katalogu spletnih predavanj boste našli več kot 2000 predavanj iz različnih tematik, kot so arhitektura, umetnost, fotografija, pisanje, digitalni marketing, uporaba socialnih omrežji, programiranje in številne druge.

Predavanja na spletni strani so razdeljena v tri oblike: predavanja ali »courses«, specializacije ali »specializations« ter spletne diplome ali »online degrees«. Predavanja so brezplačna, plačati je potrebno le, če želite pridobiti uradni certifikat, medtem ko je potrebno specializacije in spletne diplome plačati v celoti.

Online business courses to jumpstart your future.

 

FUTURE LEARN

Tudi na spletni strani Future Learn lahko najdete celo vrsto brezplačnih predavanj svetovno priznanih univerz. Vendar pa so predavanja v primerjavi s predavanji na spletnih straneh Coursera in edX običajno nekoliko krajša in manj zahtevna.

FutureLearn Limited

Več je specializiranih predavanj, ki omogočajo, da v štirih do šestih tednih dobro spoznate določeno tematiko. Vendar pa se lahko odločite tudi za plačljive programe ali spletne diplome, s katerimi boste v nekaj tednih pridobili poglobljeno znanje o določeni tematiki.

EDX

Drugi velik ponudnik spletnih predavanj prestižnih univerz je spletna stran edX. Deluje podobno kot zgoraj omenjena Coursera – v katalogu predavanj lahko najdete celo vrsto brezplačnih predavanj (imenovanih »Courses«), iz vseh mogočih tematik.

Za pridobitev uradnega certifikata boste mogli odšteti med 60 in 70 dolarjev. Lahko pa izberete tudi tako imenovane programe (MicroMasters ali XSeries Programs), ki trajajo dlje in vam omogočajo pridobitev zelo poglobljenega znanja, a so tudi dražji. Posebnost strani edX je, da se na njej nahajajo tudi predavanja, ki lahko študentom prinesejo uradne točke za napredovanje pri študiju.

STANFORD ONLINE

Prestižna ameriška fakulteta Stanford na svoji spletni strani ponuja številna brezplačna spletna predavanja. Seznam je nekoliko krajši kot na zgoraj omenjenih spletnih straneh, ker gre za predavanja ene same univerze, a boste kljub temu lahko našli zelo obširno zbirko različnih tem.

Med drugimi se lahko na Stanford Online učite o pravu, spletni varnosti, genetiki, nutricistiki, matematiki in logiki, teoriji iger, snovanju uspešnih predstavitev ter številnih drugih.

Spletno učenje

HARVARD UNIVERSITY

Zagotovo poznate priznano ameriško univerzo Harvard, ki slovi po svojih uspešnih študentih in številnih izrednih predavateljih. Na spletni strani univerze lahko tudi sami spremljate predavanja, ki jih ponuja univerza.

Na spletni strani boste našli katalog plačljivih in brezplačnih spletnih predavanj. Tudi Harvard zajema številne tematike, med njimi tudi znanost kuhanja, arhitekturo, finance, pravo, programiranje in mnoge druge.

Kako pričeti s spletnim predavanjem?

Preden pričnete z izbranim spletnim predavanjem, boste morali opraviti registracijo na spletni strani, ki predavanje ponuja. V obrazec za registracijo boste morali vnesti nekatere splošne osebne podatke, kot so vaše ime, naslov in e-mail.

V kolikor se boste odločili za nakup certifikata, boste morali vnesti še način plačila in izbrati način, na katerega želite certifikat prejeti. Če želite opravljati celotne programe ali diplome, boste morali potrditi svojo identiteto, za kar boste (v večini primerov) potrebovali spletno kamero.

TT Ads

Leave a Reply