TT Ads

Če ste že kdaj kupovali darila za fotografe ste verjetno ugotovili, da je večina izdelkov, ki jih želijo, nezaslišano dragih, poleg tega pa imajo večinoma zelo specifične želje in so le malokrat zadovoljni. To se bo letos spremenilo zahvaljujoč spodnjim darilom, ki ih bo vesel vsak fotograf – pa tudi vaša denarnica!

Fotografske knjige

Večina boljših fotografskih knjig je precej dragih, vendar pa lahko danes na tržišču najdemo tudi nekatere cenejše izjeme, ki so običajno namenjene izpopolnitvi ene same zvrsti fotografiranja ali pa prikazujejo odlična dela drugih fotografov, ki so lahko odličen navdih za izboljšanje lastne fotografije.

Letos navdušenim fotografom podarite katero od teh izbranih knjig:

Comedy WildlifeZbrana kolekcija slik, ki so bile uvrščene med finaliste »Comedy Wildlife Awards«. Simpatične, štoraste živali, ki so posnete v ravno pravem trenutku in z izjemnim znanjem fotografije, bodo nasmejale še tako zahtevne fotografe!

Platnice: Trde
Št. strani: 160
Cena: 12,40 € 9,97 €

Best photography tipsMajhna fotografska knjižica podjetja Lonely Planet, z naslovom Best Ever Photography Tips, v svoji notranjosti skriva 45 praktičnih nasvetov za izboljšanje fotografij. Knjižica je ravno prave velikosti, da jo lahko lastnik prenaša s seboj, ne glede na to, kam se odpravi slikat.

Platnice: Mehke
Št. strani: 136
Cena: 7,20 € 6,47 €

Digital photography for beginnersManjša knjiga z nasveti za začetnike v svetu fotografije, Digital Photography for Beginners: Photography Essentials Basics Lessons Course, Master Photography Art and Start Taking Better Pictures, je kot nalašč za tiste, ki se bodo v prihajajočem letu prvič srečali z nekoliko boljšim fotoaparatom in potrebujejo nekaj začetnih informacij.

Platnice: Mehke
Št. strani: 34
Cena: 5,45 € 5,07 €

Odlično darilo za vse navdušence nad fotografiranjem divjih živali in narave pa je knjiga Wildlife Photography Workshop, v kateri so zbrani praktični nasveti za bolj ali manj izkušene fotografe, ki jih zanima ta vrsta fotografiranja.

Platnice: Mehke
Št. strani: 176
Cena: 16,99 £ 10,50 £

Najboljši ugodni fotografski pripomočki

Večina fotografov točno ve, kaj v svoji opremi potrebujejo, vendar pa to še ne pomeni, da ne bi bili veseli kakšnega koristnega pripomočka, ki ga sicer ne potrebujejo nujno, a bi jim vseeno koristil v njihovem fotografskem nahrbtniku.

En od takšnih dodatkov je čitalec kartic. Čeprav ima vsak fotograf čitalec kartic, saj tega nujno potrebuje pri svojem delu, je velikokrat koristno imeti vsaj eno rezervo. Ta elegantni aluminijasti čitalec kartic lahko trenutno dobite za 8,99 £, kar je odlična cena za iznajdljivo darilo!

Tudi torbica za shranjevanje spominskih kartic je preprost dodatek, na katerega pa večina fotografov sploh ne pomisli, čeprav gre za zelo priročen izdelek, ki je namenjen varovanju njihovega največjega zaklada – spominskih kartic! Priročno črno torbico, v katero se lahko shrani 22 spominskih kartic, lahko dobite že za slaba 2 evra.

Ste že kdaj videli fotografe v zimskem času? Običajno jih zebe. Zakaj? Ker jim fotoaparati ne omogočajo, da bi uporabljali rokavice, saj z njimi izgubijo oprijem na fotoaparatu in zmožnost prilagajanja nastavitev. Zato boste vsakega fotografa zagotovo neizmerno osrečili s temi rokavicami, ki imajo možnost odkritja treh najbolj pomembnih prstov in so na voljo že za 9,99 £!

Zadnji izmed izbranih pripomočkov je odličen predvsem za vse fotografe, ki se ukvarjajo s fotografiranjem majhnih otrok. Verjetno se zavedate, da to ni niti približno lahko delo, saj so otroci zelo nepredvidljivi. Vendar pa lahko ta preprost, simpatični dodatek močno olajša fotografovo delo. Set dveh izdelkov je na voljo za 15,75 £.

Fotografski filtri za objektiv

Filtri so še en od pripomočkov, ki jih večna fotografov uvršča med manj potrebne pripomočke, a so nato več kot navdušeni nad njimi, ko jih enkrat kupijo. Fotografski filtri so dokaj specifičen pripomoček in njihovo kupovanje zahteva nekaj več previdnosti. Preden se lotite nakupa se pozanimajte vsaj, katero velikost kupiti (ta je odvisna od objektiva, na katerem bo fotograf filtre uporabil).

Ti gradient barvni filtri so odlični za slikanje pokrajine, saj so obarvani tako, da zagotovijo nekaj dodatne barve za primere zelo svetlega ali povsem oblačnega neba. S pomočjo seta teh filtrov nebo na slikah ne bo nikoli več belo ali dolgočasno! Cena: 9,99 £.

Nekoliko večji in bolj raznolik set filtrov pa vsebuje tri osnovne gradient filtre, dva zatemnitvena filtra in pomanjševalne filtre ter nekaj drugih nujnih pripomočkov za fotografe. Odlični 20-delni set za fotografe je na voljo za 21,99 £.

TT Ads

Leave a Reply