Ko pride do fotografije je za izboljšanje lastnih fotografij potrebno oboje – teorija in praksa. Preverite spodnje odlične knjige za izboljšanje fotografije, s pomočjo katerih boste zares osvojili funkcije svojega fotoaparata ter spoznali napredne značilnosti dobre fotografije.

Digital Photography Complete Course

Digital Photography Complete Course
Digital Photography Complete Course

Izredno obširno gradivo o digitalni fotografiji, Digital Photography Complete Course, je zasnovano kot 20-tedensko predavanje, v sklopu katerega se boste spoznali z osnovnimi termini s področja fotografije, se naučili rokovati s svojim DSLR ali brezzrcalnim fotoaparatom ter osvojili naprednejša znanja, ki so potrebna za izboljšanje vaših fotografij.

V tej knjigi boste našli obilo ilustracij in slikovnega gradiva, preproste opise osnovnih fotografskih izrazov, pogosta vprašanja in odgovore ter raznovrstne praktične izzive, s katerimi boste pridobili več samozavesti za delo na terenu.

Platnice: Trde
Št. strani: 360
Cena: 23,99 € 19,57 €

Scott Kelby’s Digital Photography Boxed Set

Scott Kelby's Digital Photography Boxed Set
Scott Kelby’s Digital Photography Boxed Set

Celoten komplet knjig za izboljšanje fotografije je privlačno zapakiran v setu Scott Kelby’s Digital Photography Boxed Set, Parts 1, 2, 3, 4, and 5. V setu boste našli 5 fotografskih knjig, ki vam bodo zagotovile, da boste v rekordnem času napredovali od popolnega začetnika do dobro poučenega fotografa.

Gre za zares obširno zbirko najrazličnejših fotografskih nasvetov, ki bodo navdušili tako tiste, ki se s fotografijo srečujejo prvič, kot tudi tiste, ki imajo na tem področju že precej izkušenj, a bi radi svoje znanje še izpopolnili.

Št. strani: 1296
Cena: 119,83 € 61,09 €

Digital Photography Step by Step: Build Your Skills From Beginner to Confident Photographer

Digital Photography Step by Step
Digital Photography Step by Step

Nekoliko drugačna knjiga za izboljšanje fotografije pa je Digital Photography Step by Step: Build Your Skills From Beginner to Confident Photographer. Tudi v njej boste našli kvalitetne razlage osnovnih terminov in odlične nasvete za izboljšanje fotografije, a je knjiga oblikovana predvsem tako, da boste lahko v njej našli rešitve za točno določene težave, na katere naletite pri fotografiji. Je odlična mešanica nasvetov za izboljšanje fotografij – tako na terenu, kot preko obdelave na računalniku.

Platnice: Trde
Št. strani: 360
Cena: 19,66 €

Digital photography Masterclass: Advanced Techniques for Creating Perfect Pictures

Digital photography Masterclass
Digital photography Masterclass

Knjigo Digital photography Masterclass: Advanced Techniques for Creating Perfect Pictures je napisal isti avtor kot prej omenjeno knjigo Digital Photography Step by Step. Gre za bolj celosten priročnik, ki bo vsakemu fotografu pomagal izboljšati njegove fotografije, ne glede na to, za katero področje fotografiranja se bo odločil.

Knjiga je namenjena izboljšanju rokovanja s fotoaparatom in za osvojitev osnov vseh vrst fotografije. Ta knjiga je vsestranski pripomoček, od katerega bodo profitirali tako tisti, ki se želijo s fotografijo ukvarjati profesionalno, kot tisti, ki bi želeli samo nekoliko izboljšati svoje znanje fotografije za »domačo« uporabo.

Platnice: Trde
Št. strani: 360
Cena: 23,99 € 20,37 €

Complete Digital Photography

Complete Digital Photography
Complete Digital Photography

Knjiga Complete Digital Photography je pred tremi leti izšla že v svoji osmi izdaji. Gre za eno izmed najbolj popolnih knjig za izboljšanje fotografije, saj so v njej zajete zelo široke tematike. Avtor se namreč ne osredotoča le na fotografiranje, temveč zajame tudi nasvete o tem, kako izbrati primerni fotoaparat, kako ravnati med slikanjem na terenu ter kako fotografije obdelati, da boste dosegli še boljši končni videz.

Platnice: Mehke
Št. strani: 640
Cena: 42,20 € 41,51 €

Digital SLR Photography All-in-One For Dummies

Digital SLR Photography All-in-One For Dummies
Digital SLR Photography All-in-One For Dummies

Ena izmed najnovejših knjig za izboljšanje fotografije je knjiga Digital SLR Photography All-in-One For Dummies. Ta na več kot 600 straneh ponuja znanje, ki ga bodo veseli vsi lastniki DSLR fotoaparatov, ne glede na to, katero znamko fotoaparata imajo.

V tej knjig so zajeti vsi najpomembnejši nasveti, ki zajemajo vse od osnov fotografije, do dejanskega slikanja najrazličnejših motivov ter do končne obdelave fotografij. Brez dvoma bo ta priročnik postal nepogrešljiv pripomoček vsakogar, ki si želi izboljšati svoje teoretično in praktično znanje fotografije.

Platnice: Mehke
Št. strani: 608
Cena: 36,40 € 21,46 €

Ste si vedno želeli pisati, pa se vam zdi, da preprosto še niste našli formule, s katero bi postali uspešen pisatelj ali pisateljica? Preverite nekaj odličnih angleških knjižnih uspešnic, ki vam lahko pomagajo izboljšati vaše pisanje!

Slovar literarnih pojmov in teorije

Slovar literarnih pojmov in literarne teorije podjetja Penguin
Slovar literarnih pojmov in literarne teorije podjetja Penguin.

Slovar literarnih pojmov in literarne teorije podjetja Penguin ali The Penguin Dictionary of Literary Terms and Literary Theory je odličen priročnik za vse, ki se želite poučiti o različnih pojmih in izrazih, ki se uporabljajo v svetu pisanja in literarnega ustvarjanja.

Ta priročnik je zakladnica znanja in vam bo ključno pomagal pri spoznavanju literarnih izrazov, da se v svetu književnosti in literarnega ustvarjanja ne boste počutili povsem izgubljene. Brez dvoma vam bo pomagal pri osvojitvi osnovnih izrazov in pri pridobivanju dodatnega znanja na tem področju.

100 načinov za izboljšanje pisanja

100 nasvetov za izboljšanje pisanja
100 nasvetov za izboljšanje pisanja

Nekoliko neobičajna knjiga je priročnik 100 nasvetov za izboljšanje pisanja ali 100 Ways to Improve Your Writing, avtorja Provost Gary-a. Gre za odličen pripomoček za vse, ki si želite izboljšati svoje pisanje, v angleškem ali slovenskem jeziku, pri čemer pa je dobro upoštevati, da je kar nekaj nasvetov oblikovanih posebej za pisanje v angleščini.

Kljub temu pa gre za zanesljiv in uporaben pripomoček, ki se dotakne zelo širokega spektra različnih področji povezanih s pisanjem, vse od iskanja inspiracije, do zadnjih popravkov. Seveda so teoriji dodani tudi praktični primeri, ki bodo še dodatno pripomogli k razumevanju napisanega.

Knjiga kreativnega pisanja

Knjiga kreativnega pisanja
Knjiga kreativnega pisanja.

Knjiga kreativnega pisanja ali The Creative Writing Workbook: The practical way to improve your writing skills je, kot razkriva že naslov, primerna predvsem za točno določeno skupino piscev – za tiste, ki si želite izboljšati svoje kreativno pisanje.

V knjigi so predstavljena in razložena različna področja, na katerih lahko v sodobnem času delujejo ljudje, ki se želijo ukvarjati s pisanjem. V notranjosti knjige so skriti uporabni nasveti in zanimive vaje, ki vam bodo pomagali pri pisanju lastnih knjig in zgodb, pri pisanju blogov ter pri komunikaciji na socialnih omrežjih.

On Writing

On Writing: A Memoir of the Craft
On Writing: A Memoir of the Craft

Vas prejšnje knjige niso najbolj prepričale? Kaj pa če bi svojo prihodnost na področju pisanja raje zaupali izkušenemu, svetovno priznanemu avtorju? S pomočjo knjige On Writing: A Memoir of the Craft boste lahko spoznali misli in prepričanja enega izmed najbolj uspešnih avtorjev našega časa, Stephena Kinga.

Knjiga, ki jo večina opsuje kot zanimivo mešanico avtorjevega osebnega življenja in uporabnih nasvetov za vse bodoče avtorje uspešnic, je zagotovo odlična izbira za vse nadobudne pisatelje, še posebno, če jih zanima pisanje lastnih knjig.

Steering the craft

Knjiga Steering the Craft
Knjiga Steering the Craft.

Knjiga Steering the Craft: A Twenty-First-Century Guide to Sailing the Sea of Story se ponaša z zanimivo mešanico »večnih« nasvetov za izboljšanje pisanja, ki verjetno ne bodo nikoli povsem iz mode in modernega »zasuka«, s katerim bodo nasveti uporabni tudi v dobi tehnologije.

Čeprav je tudi ta knjiga nekoliko bolj primerna za tiste, ki bi radi izboljšali svoje pisanje v angleškem jeziku, je njena velika prednost veliko število različnih vaj, ki so namenjene izboljšanju pisanja in povečanju kreativnosti – v kateremkoli jeziku.

Spletna optimizacija za iskalnike ali SEO je zelo zanimiva tematika, katere pravila in načini njenega ustreznega izvajanja se konstantno spreminjajo. Predstavljam vam 5 (naj)novejših knjig, ki so bile na temo SEO napisane v zadnjih mesecih leta 2017 in ponujajo odličen vpogled v osnove spletne optimizacije.

Introduction to Search Engine Optimization

Introduction to Search Engine OptimizationPopoln vodič za vse, ki se s temo spletne optimizacije srečujete prvič, je Introduction to Search Engine Optimization: A Guide for Absolute Beginners. V knjigi so na enostaven in razumljiv način razloženi osnovni pojmi, predstavljene različne strategije za višjo uvrstitev v Googlu ter obravnavane tudi tematike kot je Google Analytics.

Platnice: Mehke
Št. strani: 126
Cena: 21,99 € 15,04 €

Seo for Beginners

Seo for BeginnersŠe ena knjiga o spletni optimizaciji za začetnike je Seo for Beginners – Simple Seo Strategies to 10x Web Traffic Overnight and Instantly Optimize Visibility on Top Search Engines Google, Bing and Yahoo. V njej so zbrane, opisane in podrobneje razložene nekatere preproste strategije, s katerimi se bo vaša spletna stran hitreje uvrstila med top zadetke v spletnih iskalnikih Google, Bing in Yahoo.

Platnice: Mehke
Št. strani: 70
Cena: 10,68 €

Search engine optimization (SEO)

Search engine optimization (SEO)Tudi knjiga Search engine optimization (SEO) 2016: The Best Beginner’s Guide to SEO je namenjena predvsem začetnikom v svetu spletne optimizacije. Avtorji trdijo, da je ta knjiga izjemen pripomoček, ki ga potrebujejo vsi, ki želijo zares razumeti vse plati spletne optimizacije in osvojiti najrazličnejše strategije, ki jim bodo pomagale tako do višje uvrstitve v iskalnikih, kot tudi do boljšega odziva obiskovalcev njihove spletne strani.

Platnice: Mehke
Št. strani: 76
Cena: 37,00 € 34,47 €

See You at the Top of Google

See You at the Top of GoogleAvtor Bengt Alvang pa je v svoji knjigi See You at the Top of Google: Search Engine Optimization Made Simple and Effective raziskal različne strategije, ki vam bodo pomagale, da se uvrstite na prva mesta iskalnika Google. Gre za pravo knjižno uspešnico, ki je doživela že več ponatisov in je redno osveževana. Avtor trdi, da je v tej knjigi zbral in opisal nekatere slabše poznane strategije, ki so izredno učinkovite in prijazne do denarnice.

Platnice: Mehke
Št. strani: 68
Cena: 16,39 €

Search Engine Optimization: Getting Started

SEO_Getting startedKnjiga Search Engine Optimization: Getting Started v svoji notranjosti skriva nekoliko drugačen pristop k tematiki spletne optimizacije, saj se poleg teoretičnih informacij usmerja tudi v bolj praktičen pristop. Kljub temu, da je namenjena začetnikom, je še posebno koristna za tiste, ki že imate svojo spletno stran in želite poleg branja pridobljene informacije tudi uporabiti.

Platnice: Mehke
Cena: 69,33 €

Želite biti vedno obveščeni o najnovejših objavah? Prijavite se na naše e-novice!