TT Ads

Ste si vedno želeli pisati, pa se vam zdi, da preprosto še niste našli formule, s katero bi postali uspešen pisatelj ali pisateljica? Preverite nekaj odličnih angleških knjižnih uspešnic, ki vam lahko pomagajo izboljšati vaše pisanje!

Slovar literarnih pojmov in teorije

Slovar literarnih pojmov in literarne teorije podjetja Penguin
Slovar literarnih pojmov in literarne teorije podjetja Penguin.

Slovar literarnih pojmov in literarne teorije podjetja Penguin ali The Penguin Dictionary of Literary Terms and Literary Theory je odličen priročnik za vse, ki se želite poučiti o različnih pojmih in izrazih, ki se uporabljajo v svetu pisanja in literarnega ustvarjanja.

Ta priročnik je zakladnica znanja in vam bo ključno pomagal pri spoznavanju literarnih izrazov, da se v svetu književnosti in literarnega ustvarjanja ne boste počutili povsem izgubljene. Brez dvoma vam bo pomagal pri osvojitvi osnovnih izrazov in pri pridobivanju dodatnega znanja na tem področju.

100 načinov za izboljšanje pisanja

100 nasvetov za izboljšanje pisanja
100 nasvetov za izboljšanje pisanja

Nekoliko neobičajna knjiga je priročnik 100 nasvetov za izboljšanje pisanja ali 100 Ways to Improve Your Writing, avtorja Provost Gary-a. Gre za odličen pripomoček za vse, ki si želite izboljšati svoje pisanje, v angleškem ali slovenskem jeziku, pri čemer pa je dobro upoštevati, da je kar nekaj nasvetov oblikovanih posebej za pisanje v angleščini.

Kljub temu pa gre za zanesljiv in uporaben pripomoček, ki se dotakne zelo širokega spektra različnih področji povezanih s pisanjem, vse od iskanja inspiracije, do zadnjih popravkov. Seveda so teoriji dodani tudi praktični primeri, ki bodo še dodatno pripomogli k razumevanju napisanega.

Knjiga kreativnega pisanja

Knjiga kreativnega pisanja
Knjiga kreativnega pisanja.

Knjiga kreativnega pisanja ali The Creative Writing Workbook: The practical way to improve your writing skills je, kot razkriva že naslov, primerna predvsem za točno določeno skupino piscev – za tiste, ki si želite izboljšati svoje kreativno pisanje.

V knjigi so predstavljena in razložena različna področja, na katerih lahko v sodobnem času delujejo ljudje, ki se želijo ukvarjati s pisanjem. V notranjosti knjige so skriti uporabni nasveti in zanimive vaje, ki vam bodo pomagali pri pisanju lastnih knjig in zgodb, pri pisanju blogov ter pri komunikaciji na socialnih omrežjih.

On Writing

On Writing: A Memoir of the Craft
On Writing: A Memoir of the Craft

Vas prejšnje knjige niso najbolj prepričale? Kaj pa če bi svojo prihodnost na področju pisanja raje zaupali izkušenemu, svetovno priznanemu avtorju? S pomočjo knjige On Writing: A Memoir of the Craft boste lahko spoznali misli in prepričanja enega izmed najbolj uspešnih avtorjev našega časa, Stephena Kinga.

Knjiga, ki jo večina opsuje kot zanimivo mešanico avtorjevega osebnega življenja in uporabnih nasvetov za vse bodoče avtorje uspešnic, je zagotovo odlična izbira za vse nadobudne pisatelje, še posebno, če jih zanima pisanje lastnih knjig.

Steering the craft

Knjiga Steering the Craft
Knjiga Steering the Craft.

Knjiga Steering the Craft: A Twenty-First-Century Guide to Sailing the Sea of Story se ponaša z zanimivo mešanico »večnih« nasvetov za izboljšanje pisanja, ki verjetno ne bodo nikoli povsem iz mode in modernega »zasuka«, s katerim bodo nasveti uporabni tudi v dobi tehnologije.

Čeprav je tudi ta knjiga nekoliko bolj primerna za tiste, ki bi radi izboljšali svoje pisanje v angleškem jeziku, je njena velika prednost veliko število različnih vaj, ki so namenjene izboljšanju pisanja in povečanju kreativnosti – v kateremkoli jeziku.

TT Ads

Post not found !

Leave a Reply