TT Ads

Če ste se odločili, da bi radi s svojo fotografijo zaslužili kakšen dodaten evro, preizkusite teh pet priljubljenih strani za microstock prodajo fotografij! Preden pa se lotite nalaganja fotografij, preverite še, kako microstocking sploh deluje.

SHUTTERSTOCK

Brez dvoma je še vedno najbolj priljubljena in poznana platforma za microstock prodajo fotografij Shutterstock. Na tej platformi lahko prodajate svoje fotografije, vektorske ilustracije in video posnetke. Pri prijavi v njihov »contributor« program boste prejeli e-vodič, ki vam bo pomagal do vaše prve prodaje in do mesta med najuspešnejšimi prodajalci.

Največja prednost Shutterstock strani je brez dvoma veliko število kupcev fotografij, ki dnevno iščejo fotografije za spletne strani in tiskane medije. Zaradi tega boste s primerno vsebino skoraj zagotovo kmalu prodali katero od svojih fotografij. Njegova slabost so dokaj nizka izplačila.

DREAMSTIME

Naslednja zelo priznana in cenjena spletna stran za prodajo fotografij je Dreamstime. Na tej spletni strani lahko prodajate fotografije, ilustracije, video in avdio vsebine. Poleg tega imate možnost, da slike, ki ne bodo sprejete med slike primerne za prodajo, ponudite brezplačno in si tako povečate prepoznavnost svojega profila.

Prednost Dreamstime platforme je možnost prodaje (in če ste kupec tudi nakupa) fotografij v formatu RAW. Za prodajalce to prinaša dve prednosti: ta format vam bo prinesel nekaj več zaslužka, poleg tega se bo za sliko odločalo več kupcev, ki želijo sliko obdelati po svoje.

DEPOSIT PHOTOS

Deposit Photos je ena izmed, v Sloveniji, manj poznanih platform za prodajo fotografij na spletu. Tudi sicer gre za mlajšo platformo, kar je odlična priložnost za prodajo bolj »klasičnih« motivov, ki jih je na drugih microstock platformah že preveč.

Poleg tega se lahko Deposit Photos pohvali s precej enostavno in zelo pregledno uporabniško stranjo, na kateri se boste bolj preprosto znašli. Ta platforma združuje manjše število kupcev z nekoliko višjimi zaslužki od vsake prodaje.

123 RF

Platforma 123 RF je, za razliko od zgornjih dveh strani, nekoliko drugačna. Čeprav deluje na povsem enak način kot vse navedene microstock platforme, se na njej, vsaj po mojih izkušnjah, prodajajo nekoliko drugačne fotografije. Zaradi tega je lahko to odlična platforma za prodajo fotografij na temo živali, narave in hrane.

Na splošno so zahteve po kvaliteti slik te strani nekoliko »nižje«, platforma pa dopušča možnost prodaje malenkost bolj kreativnih fotografij. Tudi na tej platformi lahko prodajate slike, vektorske ilustracije, ikone ter video in avdio posnetke. Našli pa boste tudi del za prodajo infografik!

FOTOLIA

Spletna stran Fotolia se je v zadnjem času naglo povzpela med najbolj priljubljene platforme za prodajo »stock« fotografije. Pri tem ima zagotovo največji vpliv to, da je v lasti priznanega ustvarjalca računalniških programov Adobe.

To je lahko velika prednost za prodajalce fotografij. Ne le, da je platforma vse bolj poznana med potencialnimi kupci, tudi njihove želje so običajno nekoliko drugačne od kupcev na drugih microstock platformah. Tudi na Fotolii lahko prodajate svoje fotografije, ilustracije in video posnetke.

 

TT Ads

Leave a Reply