SPLOŠNA PRAVILA UPORABE

Za osebo, ki obišče spletno stran (v nadaljevanju uporabnik) in/ali se prijavi na prejemanje novic na spletni strani, avtomatsko smatramo, da se strinja s pogoji uporabe, ki so zapisani v nadaljevanju. Avtor spletne strani in vsebin na spletni strani si pridržuje možnost spremembe teh pogojev uporabe brez predhodnega obvestila uporabnikom.

AVTORSTVO VSEBINE

Vsebine na spletni strani so plod lastnega dela in lastnih raziskav, ki so bile opravljene s prebiranjem različnega gradiva v slovenskem in tujih jezikih. Objavljene slike so plod lastnega dela ali pridobljene preko spletnih strani, ki so namenjene objavi slik za nadaljnjo uporabo. Za posledice, ki jih lahko prinese širjenje ali uporaba podatkov, ki ste jih pridobili na spletni strani, ne odgovarjamo. Prav tako ne odgovarjamo za pravilnost zapisanih podatkov.

Vsebine spletne strani, vključno s slikovnim gradivom, ni dovoljeno kopirati oziroma uporabljati brez dovoljenja avtorja. Če želite vsebino ali slikovno gradivo uporabiti, vas prosimo, da nas predhodno kontaktirate preko kontaktnega obrazca.

Vsebino je dovoljeno objavljati na socialnih omrežjih in deliti preko email sporočil oziroma drugih načinov, dokler jo delite na način, ki ne zavaja o njenem pravem izvoru oziroma avtorstvu. Vsebina se lahko uporabi kot vir za druge pisne vsebine, vendar je potrebno pri tem vključiti povezavo do originalnega članka.

Za vsebino, ki jo objavljajo gostujoči avtorji, ne odgovarjamo.

KOMENTIRANJE

Napisano vsebino lahko komentira vsak uporabnik spletne strani, pri čemer mora vpisati svoj email naslov in ime. Komentarji so pred javno objavo pregledani. V kolikor se v komentarju nahajajo neprimerni in žaljivi izrazi, je komentar spremenjen in objavljen, ali ni objavljen. O tem, kateri komentarji so primerni za objavo odloča avtor ali urednik strani. V kolikor uporabnik pogosto piše neprimerne komentarje, lahko avtor ali urednik strani tega uporabnika izbriše iz baze uporabnikov in blokira njegov dostop do komentarjev ali določenih vsebin spletne strani.

Komentarje spodbujamo in upoštevamo mnenja, ki so v njih zapisana, vendar morajo biti ta zapisana v primernem tonu. Za komentiranje je prepovedano uporabljati več uporabniških imen. Pridržujemo si pravico, da izbrišemo uporabniške račune uporabnikov, za katere utemeljeno menimo, da imajo več uporabniških računov.

Vsebina komentarjev morda ne bo vedno nadzorovana, zaradi česar nismo odgovorni za točnost podatkov, ki so objavljeni v komentarjih in vam ne garantiramo zaščite pred neprijetnimi komentarji drugih uporabnikov.

V kolikor ste mnenja, da je uporabnik ali obiskovalec s svojo komunikacijo kršil pravila primernega komuniciranja nas lahko o tem obvestite preko email sporočila. Komunikacijo uporabnika bomo preverili in ga opozorili na njegovo neprimerno vedenje.

KOMUNIKACIJA

Avtorje spletne strani lahko kontaktirate preko kontaktnega obrazca, ki se nahaja na spletni strani. Dobrodošla so vsa mnenja, pohvale, kritike, prošnje za sodelovanje in tako dalje. Na prejeta sporočila bomo odgovorili v najkrajšem možnem času. Z nami lahko komunicirate tudi preko socialnih omrežjih, ki so zapisana na spletni strani.

PRIJAVA NA NOVICE

Spodbujamo vas, da se prijavite na naše spletne novice. Tako boste na določeno časovno obdobje (najverjetneje enkrat mesečno ali enkrat tedensko) prejeli email z vsemi najnovejšimi vsebinami, ki so bile objavljene na spletni strani. Za prijavo na novice boste morali zapisati svoje ime in email, spodbujamo pa vas, da po prijavi uredite svoj uporabniški račun.

Vsi podatki bodo ostali tajni in so zaščiteni. Podatkov ne bomo uporabljali za nobeno drugo dejavnost, kot le za pošiljanje email sporočil z novo vsebino spletne strani in za lastne promocijske aktivnosti.

Podatki ne bodo posredovani tretjim osebam. V kolikor bi prišlo do nepričakovanega vdora v našo bazo podatkov, odgovornosti za posredovanje vaših osebnih podatkov in za nastalo škodo ne prevzemamo. Vendar se trudimo, da bi naša stran ostala pod največjo možno zaščito pred takšnimi situacijami.

Če vas zanima katere varnostne metode uporabljamo, nam pošljite email sporočilo in z veseljem vam bomo posredovali dodatne informacije.

PIŠKOTKI

Na spletni strani uporabljamo piškotke. Ti so namenjeni zagotavljanju najboljše možne uporabniške izkušnje. Piškotki so aktivirani s pomočjo vtičnika. Z zbiranjem piškotkov vaši osebni podatki niso nikakor ogroženi in jih sami ne hranimo.

Podatki iz prejšnjega odstavka bodo objavljeni le, če je tako zahtevano z zakonom ali v dobri veri, da je to potrebno v primeru kazenske obravnave uporabnika ali za zaščito oziroma obrambo pravil ali lastnine splete strani.

Pri prvi uporabi spletne strani vas prosimo, da potrdite, da se z uporabo piškotkov strinjate. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.

OGLAŠEVANJE

V skladu s spremembami zakona o varovanju osebnih podatkov (General Data Protection Regulation) smo sprejeli vse potrebne spremembe za zagotavljanje varovanja osebnih podatkov. Nove uredbe določajo, da smo vas dolžni obvestiti o vseh ponudnikih oglaševalskih storitev, s katerimi sodelujemo.

Zaenkrat na strani uporabljamo storitve ponudnika Google AdSense, pri čemer so predvajani oglasi posledica vsebine na naši spletni strani in drugih spletnih strani, ki ste jih obiskali. Poleg tega iščemo potencialne partnerje, ki bi bili pripravljeni na strani oglaševati svoje izdelke, storitve ali dogodke. Za vsebino oglasov, ki so prikazani z Google AdSense ne odgovarjamo.

Pri takšnem sodelovanju z zunanjimi partnerji boste preko e-novic obveščeni o aktualni ponudbi partnerjev, medtem ko oni ne bodo imeli dostopa do vaših osebnih podatkov in drugih podatkov o vas, z izjemo statistične analize obiskovalcev, ki se bodo odločili za nakup njihovih izdelkov preko naše spletne strani. Vendar pa so ti podatki anonimni oziroma so vaši osebni podatki pridobljeni direktno z njihove strani in ne posredovani z naše strani.

V primeru pridobitve novih oglaševalcev bodo informacije o njih in njihovih pravicah objavljene med Pravilu uporabe v meri, ki je pomembna za uporabnike te spletne strani in v kateri vpliva na način zbiranja njihovih osebnih podatkov.

V kolikor vas zanima možnost oglaševanja na spletni strani, nam pošljite email sporočilo preko kontaktnega obrazca. Za možnosti oglaševanja se lahko dogovorimo glede na vaše želje. Oglaševanje brez izrecnega dovoljenja avtorjev spletne strani ni dovoljeno!

ZBIRANJE IN OBDELAVA OSEBNIH PODATKOV

Pri uporabi spletne strani se o uporabnikih zbirajo določeni osebni podatki. Pri uporabnikih, ki se naročijo na prejemanje spletnih novic te podatki vključujejo: ime in priimek ter e-mail naslov. Pri uporabnikih, ki na spletni strani opravijo nakup se poleg imena in priimka ter e-mail naslova zbirajo tudi podatki potrebni za realizacijo naročila (naslov za dostavo in podatki za plačilo). Vsi ti podatki so zbrani s pomočjo vtičnikov, ki jih ponujajo tretje osebe, vendar pa so podatki varovani pred nezaščitenim vpogledom tretjih oseb in vidni zgolj pooblaščenim osebam.

Ti podatki bodo uporabljeni v naslednje namene:

  • obveščanje o aktivnostih in novostih spletne strani,
  • pošiljanje aktualnih e-novic,
  • promocijske aktivnosti povezane z aktivnostmi naše spletne strani, izdelki v naši spletni trgovini ter za obveščanje o promocijah naših partnerjev.

Poleg navedenih podatkov na spletni strani zbiramo tudi podatke o številu obiskovalcev spletne strani in posameznih podstrani. Ti podatki so uporabljeni za statistične namene in so zbirani anonimno. Za zbiranje in obdelavo teh podatkov uporabljamo Google Analytics.

Vsak uporabnik ima pravico in možnost, da od nas kadarkoli zahteva možnost vpogleda v njegove osebne podatke, ki jih zbiramo. Poleg tega lahko zahteva njihovo spremembo in njihov izbris. Kopijo njegovih osebnih podatkov smo mu dolžni predložiti v najkrajšem možnem času.

Za več informacij o vaših osebnih podatkih, za mogoče pritožbe in za vsa druga vprašanja smo vam na voljo preko kontaktnega obrazca!

ODGOVORNOST

Spletna stran ne prevzema nobene odgovornosti za težavo sli škodo, ki je nastala obiskovalcu ali uporabniku zaradi izbrisa njegovega komentarja, zaradi neprimerne uporabe spletnih strani ali zaradi tehničnih in/ali drugih težav, ki so se pojavile na strani.

Prav tako avtorji spletne strani ne odgovarjamo za osebne podatke, ki so jih uporabniki sami objavili na spletni strani oziroma so jih delili z drugimi uporabniki ali obiskovalci spletne strani. Prav tako ne odgovarjamo za kakršnekoli negativne posledice, ki bi jih lahko uporabniki izkusili zaradi svoje aktivnosti na spletni strani.

Vsak uporabnik sam odgovarja za svoje lastne aktivnosti, komentarje, posredovanje podatkov in vso komunikacijo ter za svoja dejanja.

UPORABNIŠKI RAČUN

Z registracijo uporabniškega računa se zavezujete, da so vneseni podatki pravilni in popolni. Prepovedana je uporaba podatkov tretje osebe. Nekateri vpisani podatki bodo javni, zaradi česar vas prosimo, da uporabite podatke, ki so resnični in ne bodo žaljivi do drugih uporabnikov spletne strani.

Pridržujemo si pravico začasno ali trajno onemogočiti spletno stran ali dostop do spletne strani, zaradi različnih razlogov, kot so tehnične težave in vzdrževanje, pa tudi drugih razlogov. Za posledice, ki nastanejo zaradi nedostopnosti spletne strani, ne odgovarjamo.

PRITOŽBE IN SPORI

V primeru, da imate pritožbe glede spletne strani in/ali menite, da so vam kršene vaše osnovne pravice, vas prosimo, da nam to sporočite preko elektronske pošte. Zavezujemo se, da bomo vse pridobljene pritožbe obravnavali resno in v najkrajšem možnem času.

Vsakršno javno obrekovanje in zlonamerne aktivnosti proti spletni strani in njenim avtorjem bodo kazensko obravnavane. Prav tako bomo ukrepali proti fizičnim in pravnim osebam, ki bodo spletno stran obrekovale ali objavljale lažne informacije o spletni strani in/ali njenih avtorjih.

V kolikor imate kakršnekoli pritožbe vas prosimo, da nam jih posredujete preko kontaktnega obrazca.