TT Ads

Preverite top orodja za spletne strani, ki bi jih morali poznati, če imate svoj blog ali spletno stran. V spodnjem izboru boste našli najboljša orodja za analizo obiskovalcev spletne strani, za primerjavo z ostalimi spletnimi stranmi ter različna orodja za spletno optimizacijo.

SE RANKING

Orodje SE Ranking je odličen pripomoček, ki bo močno olajšal delo vsem, ki želijo optimizirati svojo spletno stran. S pomočjo tega orodja boste lahko preverili, kako se vaša spletna stran uvršča v različnih iskalnikih, glede na izbrane ključne besede ter svojo stran primerjali s svojimi glavnimi konkurenti.

Za uporabo tega orodja si boste morali registrirati plačljivi uporabniški račun. Izberete lahko med štirimi različnimi načrti, katerih cene se začno pri 5 € na mesec. V najbolj ugodni načrt sta vključena tudi poročilo o povratnih povezavah in raziskava ključnih besed konkurence.

GOOGLE ANALYTICS

Če še niste slišali za večino orodji na tem seznamu, ste zagotovo že slišali za Google Analytics. Gre za zares osnovno orodje, ki ga nujno potrebuje vsak lastnik spletne strani. S pomočjo tega orodja za analizo boste lahko zares podrobno spoznali uporabnike svoje spletne strani, preverili kako dolgo se na strani zadržijo in kdaj jo zapustijo.

Google Analytics je brezplačno orodje, ki ponuja zares ogromno različnih možnosti. Med bolj koristne sodijo zelo natančne analize uporabnikov, s pomočjo katerih lahko o svojih uporabnikih izveste zares ogromno – od njihove starosti in spola, do bolj osebnih interesov.

MAIL CHIMP

Ko pride do izbire orodja za pošiljanje e-mail sporočil vašim naročnikom, je ponudba skoraj neomejena. Vendar pa so številna orodja za izdelavo e-mail sporočil preveč komplicirana in ponujajo preveč omejene možnosti.

Od njih se razlikuje Mail Chimp, ki ga lahko uporabljate brezplačno oziroma proti plačilu, če presežete 2.000 naročnikov ali 12.000 poslanih sporočil mesečno. V vse oblike uporabniških računih so vključeni brezplačni obrazci za prijavo na novice in možnost spremljanja števila poslanih in odprtih e-mail sporočil ter število klikov na povezave v e-mail sporočilih.

https://www.youtube.com/watch?v=xHGIcMZpKTM&list=PLniTESH_YLMWW-kTXvaGb5-fmJ-AZE-qv

YOAST SEO

Tisti, ki uporabljate WordPress ste zagotovo že naleteli na vtičnik Yoast SEO. Gre za enega izmed najbolj priljubljenih vtičnikov in za praktično nujno potrebno orodje za vse, ki želite nekoliko pomoči pri spletni optimizacije vaše spletne strani.

Uporaba vtičnika Yoast SEO je brezplačna, na voljo pa je tudi plačljiva premium različica. S pomočjo tega orodja boste lahko spremljali kako dobro so optimizirane posamezne objave na vaši strani ter kako »berljive« so.

https://www.youtube.com/watch?v=SjDebUnut3k&list=PL4CtPfBUilipQSVJpR6cuakrQhDzaCjea

ALEXA

Alexa predstavlja bolj celovito orodje s področja spletne optimizacije. S pomočjo tega orodja boste pridobili nove predloge za izboljšanje optimizacije svoje spletne strani, lahko boste odkrili nove ideje za povečanje svojega posla ter izdelali boljšo strategijo za poslovno rast.

Prav tako vam to orodje omogoča tudi, da preverite povratne povezave vaše konkurence ter tako pridobite dragocene podatke o tem, katere povezave bi lahko koristile vašemu podjetju. Poleg tega lahko poiščete nove predloge o vsebini, ki bi zanimala vaše uporabnike ter oblikujete bolj podrobne podatke o uporabnikih.

TT Ads

Leave a Reply