TT Ads

Leto 2018 naj bi prineslo tudi gospodarsko rast in kar nekaj novih delovnih mest. V nadaljevanju je predstavljenih nekaj znanj, ki vam lahko v prihajajočem letu bistveno povečajo možnosti za novo službo ali kariero, saj naj bi bila spodnja znanja v letu 2018 najbolj iskana.

Kako do novega znanja?

Po svetu se širi ponudba različnih izobraževalnih programov, ki ponujajo izobrazbo na temo najrazličnejših področji digitalnega marketinga in Slovenija ni nobena izjema (z nekoliko počasnejšim ritmom, seveda). Vendar pa je resnica, da se svet spleta spreminja zelo hitro in izjemno težko je organizirati izobraževanje, ki bi bilo ustrezno danes in čez nekaj let ali mesecev.

Zaradi tega večina ljudi znanje s področja digitalnega marketinga išče in pridobiva na spletu. Seveda je tu ponudba zares ogromna. Od tega, da kratka spletna predavanja ponujajo že praktično vse digitalne agencije, do bolj ali manj priznanih univerz. Vendar pa je pri tem pametno preveriti, za kako dobro, aktualno in priznano predavanje gre.

V nadaljevanju si poglejte nekaj priznanih spletnih predavanj, ki jih ponuja spletna platforma Coursera. Več o tej platformi si lahko preberete na tej povezavi, s klikom na sliko boste dosegli seznam vseh predavanj na področju posla, v nadaljevanju pa vam predstavljam tri aktualne specializacije, ki so se začele v januarju in s katerimi lahko pridobite znanja, ki vam bodo v letu še posebno koristila.

Learn Data Science, Digital Marketing, Business Foundations & More. Start Learning.

SEO STROKOVNJAK

Strokovnjaki za spletno optimizacijo so že več let v samem vrhu najbolj iskanih specialistov in se pogosto uvrščajo tudi v vrh najbolje plačanih poklicev. S specializacijo Search Engine Optimization Specialist lahko v sklopu šestih predavanj osvojite zares podrobno znanje s tega področja.

Specializacija je sestavljena iz video lekcij in pisnega materiala, v katerih je zajeto vse znanje, od popolnih osnov, do naprednejših strategij spletne optimizacije. Specializacija se zaključi s končnim projektom, v katerem udeleženec predavanja pokaže pridobljeno znanje in ob uspešnem zaključku pridobi uradni certifikat.

Specializacijo Search Engine Optimization Specialist organizira kalifornijska univerza UC Davis, ena izmed najboljših fakultet na številnih področjih, tudi na področju tehnologije.

POSLOVNI STRATEG

Univerza v Virginiji pa ponuja spletno specializacijo na temo uspešnega poslovanja – Business Strategy. Sestavljena je iz petih predavanj in ne zahteva nobenega predznanja o tematiki. Prvi del specializacije se osredotoča na poslovno strategijo, drugi na rast in strateško načrtovanje, specializacija pa se zaključi s končnim projektom.

Prednost te specializacije je pregled dobre prakse iz tujine, preko obravnave nekaterih največjih podjetji, ki so se v zadnjih letih, ali celo desetletjih, prebila med najbolj poznana podjetja sveta.

STROKOVNJAK ZA SOCIALNA OMREŽJA

Še en poklic, ki je v zadnjih letih močno pridobil na priljubljenosti, je upravljalec družabnih omrežji. Znanja, kot so pridobivanje novih sledilcev, deljenje zanimivih objav ter ustvarjanje načrtov za socialna omrežja so le nekatere veščine, ki jih morajo poznati tisti, ki se želijo izkazati na tem področju.

Specializacijo z naslovom Social Media Marketing ponuja Univerza Northwestern, sestavljena pa je iz šestih ciklov predavanj. V sklopu prvega cikla se boste spoznali z osnovami socialnih omrežji ter pridobili znanje, ki vam bo pomagalo tako na zasebnem, kot poslovnem področju.

Drugo predavanje se osredotoča na poslušanje in razumevanje sledilcev, tretje na različne strategije, četrto se dotakne vsebine, oglaševanja in deljenja na socialnih omrežjih, peto pa odpre nove odgovore na zahtevnejša vprašanja o socialnem marketingu. Tudi ta specializacija se zaključi s končnim projektom, ob uspešnem zaključku pa prejmete uradni certifikat.

 

TT Ads

Post not found !

Leave a Reply